Оризови бисквити със захаросан джинджифил
Необходими продукти:
- 125 грама масло, на стайна температура
- 50 грама захаросан джинджифил, нарязан на ситно
- 50 грама захар на кристали
- 150 грама бяло брашно
- 25 грама смлян ориз
- 2 чаени лъжици джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, с изключение на захаросания джинджифил. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и премесете с нарязаните джинджифилови парченца.
Разточете на правоъгълен лист дебел 1 сантиметър и отрежете няколко правоъгълника по дължина. Оставете за 1 час в хладилник, след което нарежете на по-малки правоъгълни бисквитки.
Опечете в предварително загрята на 150 градуса фурна за 15 минути.
Изчакайте 5 минути, след като извадите от фурната, преди да прехвърлите бисквитките в чиния. Охладете напълно преди консумация.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Оризови бисквити със захаросан джинджифил