Орехов кекс с кафе
Необходими продукти
За украса:
- 1 чаена чаша орехови ядки
За глазурата:
- 1 чаена лъжица разтворимо кафе
- 40 милилитра вода
- 230 грама пудра захар
За тестото:
- 170 грама брашно
- 150 грама масло
- 140 грама кафява захар
- 130 грама орехи
- ванилия
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 2 яйца
- 3 чаени лъжици разтворимо кафе
- 80 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Разтворете кафето във вряща вода и оставете да се охлади до топло.
Осемдесет грама от орехите смелете фино, а останалите 50 грама нарежете.
Яйцата разбийте със захарта до получаване на пухкава пяна. Без да прекратявате процеса, налейте кафето.
Маслото разбийте отделно и го добавете към сместа от яйца и кафе.
Брашното пресейте заедно с ванилията и бакпулвера, смесете със смлените орехи.
Направете тесто от сухата и течната комбинации. Изсипете го в кръгла кексова форма с диаметър 20 сантиметра.
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 минути.
През това време пригответе глазурата. Кафето разтворете във вряща вода, добавете пудрата захар и разбъркайте.
Когато кексът се изпече, извадете го от фурната и оставете да се охлади. Щом това стане, залейте с кафе-глазурата, украсете с нарязаните ядки, изчакайте покритието да изстине и се насладете на ароматния десерт.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен кокосов кекс
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Бърз кекс с мак, орехи и стафиди
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Орехов кекс с кафе