Орехови бонбони с мед и шоколадова глазура
Необходими продукти:
- мед
- захар
- орехи
- лимонов сок
- шоколад
- масло
Точните количества на продуктите определете според вкусовите си предпочитания и желаното количество готови бонбони.
Начин на приготвяне:
Смелете орехите едро.

Изсипете ги в тенджера и прибавете меда и захарта. Поставете съда на бавен огън и варете сместа в продължение на 10-15 минути, разбърквайки, за да не загори.

Когато свалите комбинацията от котлона, налейте малко лимонов сок и разбъркайте.
Оставете масата да се охлади малко и след това оформете бонбони от нея, като си помагате с чаена лъжица, а ръцете си намокрете с вода предварително.

Готовите орехови изкушения приберете в хладилника за около час, докато се стегнат.
През това време направете глазурата.
Разтопете шоколада на водна баня и прибавете малко масло, за да бъде сместа по-пластична.

Когато извадите бонбоните от хладилника, потопете ги в шоколадово-маслената смес (за да ви бъде по-лесно може да използвате клечки за зъби, две чаени лъжици или дървени шишчета).

Подредете върху дъска или лист пергамент, изчакайте 5 минути, за да се отцеди излишния шоколад и върнете десерта в хладилника, докато покритието стегне.

Добър апетит!
Снимки: findfood.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
МЕНТИНА КАРАМЕЛАЖНИ БОНБОНИ СПЕАРМИНТ 40 г
БИЛКОВИ БОНБОНИ ЗА СВЕЖ ДЪХ АЛПЕНКРАФТ 75 г SALUS HAUS
АЛПИ ДЪВЧАЩИ БОНБОНИ С ПЪЛНЕЖ МАГАРЕШКО МЛЯКО И ШОКОЛАД 60 г
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
МЕНТИНА ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ МЕНТА 80 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Орехови бонбони с мед и шоколадова глазура