Орехова халва с мед и стафиди
Необходими продукти:
500 грама орехови ядки
300 грама мед
1 чаена чаша стафиди
3 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в сух тиган, натрошете ги с помощта на блендер, но не превръщайте в прах. След това прибавете към тях стафидите и смелете още веднъж.
Ред е на олиото и разтопения мед. Смесете всичко старателно и прехвърлете в тава, придавайки желаната форма на десерта.
Може да приберете в хладилника, за да стегне по-бързо. Когато това стане, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.6 ТЪМЕН МАХАГОН
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН СЪС SPF 50+ 100 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Черен орех
- Морковена халва по индийска рецепта
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Тиквени бисквитки с орехи
Коментари към Орехова халва с мед и стафиди