Орехова халва с мед и стафиди

Необходими продукти:
500 грама орехови ядки
300 грама мед
1 чаена чаша стафиди
3 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в сух тиган, натрошете ги с помощта на блендер, но не превръщайте в прах. След това прибавете към тях стафидите и смелете още веднъж.
Ред е на олиото и разтопения мед. Смесете всичко старателно и прехвърлете в тава, придавайки желаната форма на десерта.
Може да приберете в хладилника, за да стегне по-бързо. Когато това стане, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА РЕШИТЕЛНОСТ 20 мл.
БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН СЪС SPF 50+ 100 мл
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС МЕНСТРУАЦИЯ 2 180 г
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА 100 мл
АРОМАТИЗАТОР ЗА ДРЕХИ С АРОМАТ НА ЛАВАНДУЛА, РИГАН И ОРЕХ ЕКОЛАЙФ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Срещу бъбречни заболявания пийте дестилирана вода с орехи и семе от диня
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Зелени орехи
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
Коментари към Орехова халва с мед и стафиди