Орехова халва с мед и стафиди

Необходими продукти:
500 грама орехови ядки
300 грама мед
1 чаена чаша стафиди
3 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в сух тиган, натрошете ги с помощта на блендер, но не превръщайте в прах. След това прибавете към тях стафидите и смелете още веднъж.
Ред е на олиото и разтопения мед. Смесете всичко старателно и прехвърлете в тава, придавайки желаната форма на десерта.
Може да приберете в хладилника, за да стегне по-бързо. Когато това стане, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА РЕШИТЕЛНОСТ 20 мл.
ТИНКТУРА ОТ ОРЕХ 100 мл ДР. БИОМАСТЕР
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 150 мл
ЕЛЛИПС ВИТАМИНЕН СЕРУМ ЗА БЛЕСТЯЩА КОСА 1 мл * 8
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА УРОФИКС 100 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЧИСТА КРЪВ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орехи в захарен сироп
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Портокалов сладкиш с моркови, ябълки и орехи
- Орех, Обикновен орех
Коментари към Орехова халва с мед и стафиди