Орехова халва с мед и стафиди
 
    Необходими продукти:
500 грама орехови ядки
300 грама мед
1 чаена чаша стафиди
3 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в сух тиган, натрошете ги с помощта на блендер, но не превръщайте в прах. След това прибавете към тях стафидите и смелете още веднъж.
Ред е на олиото и разтопения мед. Смесете всичко старателно и прехвърлете в тава, придавайки желаната форма на десерта.
Може да приберете в хладилника, за да стегне по-бързо. Когато това стане, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ №19 МЕНОПАУЗА 30 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.6 ТЪМЕН МАХАГОН
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Зелени орехи





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Орехова халва с мед и стафиди