Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Овесен десерт с кафе и кокосов мус

Овесен десерт с кафе и кокосов мус

Овесен десерт с кафе и кокосов мус - изображение

Необходими продукти

За основата на десерта:

  • 4 супени лъжици овесени ядки
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 4 супени лъжици сухо мляко
  • 2 чаени лъжици инстантно кафе
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица захар
  • 4 супени лъжици вода
  • 2 яйца

За муса:

  • 400 милилитра кокосово мляко
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 20 грама какао на прах
  • ванилия на вкус

 

Начин на приготвяне:

Първо направете основата на десерта. За целта изпечете сухото мляко в тиган без мазнина, докато продуктът придобие тъмнобежов цвят. Това ще придаде на готовия сладкиш приятни вкус и аромат. След това с помощта на кухненски робот смелете сухата съставка заедно с двете чаени лъжици разтворимо кафе.

Смелете и овесените ядки (те трябва да се превърнат в трохи) и към тях прибавете нишестето и бакпулвера.

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбийте с водата и захарта до получаване на пухкава пяна, а белтъците разбийте с щипка сол до състояние "твърди върхове".

Следва към жълтъците да добавите сухите съставки и да разбъркате. Тогава комбинирайте с белтъчената пяна и старателно смесете до еднородност.

Подмажете с олио силиконова форма с размери 18 х 20 сантиметра и в нея изсипете тестото. Поставете я за 15 минути във фурната при 180 градуса, след което проверете готовността (използвайте клечка).

Когато основата е готова, извадете я внимателно от формата и оставете да се охлади, а междувременно се заемете с приготвянето на муса.

С помощта на тел за разбиване на яйца разбъркайте кокосовото мляко и към него прибавете какаото, ванилията и пудрата захар. Работете бързо, защото мусът се топи при стайна температура.

Разделете блата на две части. Върху едната нанесете част от кокосовия крем и покрийте с другата половина от овесената основа.

С останалия мус украсете десерта, като може да използвате сладкарски шприц с подходящ накрайник. По желание поръсете с кокосови стърготини.

Преди да поднесете кулинарната сладост, я приберете за известно време в хладилника, за да може кремът да стегне.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: easytasty.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиАлтернативна медицина