Овесен десерт с кафе и кокосов мус
Необходими продукти
За основата на десерта:
- 4 супени лъжици овесени ядки
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 4 супени лъжици сухо мляко
- 2 чаени лъжици инстантно кафе
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица захар
- 4 супени лъжици вода
- 2 яйца
За муса:
- 400 милилитра кокосово мляко
- 2 супени лъжици пудра захар
- 20 грама какао на прах
- ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Първо направете основата на десерта. За целта изпечете сухото мляко в тиган без мазнина, докато продуктът придобие тъмнобежов цвят. Това ще придаде на готовия сладкиш приятни вкус и аромат. След това с помощта на кухненски робот смелете сухата съставка заедно с двете чаени лъжици разтворимо кафе.
Смелете и овесените ядки (те трябва да се превърнат в трохи) и към тях прибавете нишестето и бакпулвера.
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбийте с водата и захарта до получаване на пухкава пяна, а белтъците разбийте с щипка сол до състояние "твърди върхове".
Следва към жълтъците да добавите сухите съставки и да разбъркате. Тогава комбинирайте с белтъчената пяна и старателно смесете до еднородност.
Подмажете с олио силиконова форма с размери 18 х 20 сантиметра и в нея изсипете тестото. Поставете я за 15 минути във фурната при 180 градуса, след което проверете готовността (използвайте клечка).
Когато основата е готова, извадете я внимателно от формата и оставете да се охлади, а междувременно се заемете с приготвянето на муса.
С помощта на тел за разбиване на яйца разбъркайте кокосовото мляко и към него прибавете какаото, ванилията и пудрата захар. Работете бързо, защото мусът се топи при стайна температура.
Разделете блата на две части. Върху едната нанесете част от кокосовия крем и покрийте с другата половина от овесената основа.
С останалия мус украсете десерта, като може да използвате сладкарски шприц с подходящ накрайник. По желание поръсете с кокосови стърготини.
Преди да поднесете кулинарната сладост, я приберете за известно време в хладилника, за да може кремът да стегне.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: easytasty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Портокалово реване с грис
- Десерт от цедено кисело мляко с райска ябълка, ядки и мед
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
Коментари към Овесен десерт с кафе и кокосов мус