Овесени бисквити с мед и орехи
Необходими продукти:
2 чаени чаши овесени ядки
1/2 чаена чаша вода
1 супена лъжица водка
50 грама мед
6 супени лъжици слънчогледово олио
1/3 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша нишесте
2 чаени лъжици бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода
ванилин
1/2 чаена чаша смлени орехи (или стафиди)
Начин на приготвяне:
Изпечете овесените ядки в сух тиган, докато придобият приятен аромат. След това смелете половината, за да се получи брашно. Изсипете го в купа, добавете несмлените овесени ядки и залейте сместа с кипяща вода. Разбъркайте и оставете да изстива. Когато това стане, постепенно прибавете и останалите продукти, като последно изсипете нишестето заедно със содата и бакпулвера.
Трябва да се получи нетечно лепкаво тесто. Застелете тава с хартия за печене, подредете в нея бисквитите, оформяйки ги с помощта на две супени лъжици.
Изпечете във фурната при температура от 200 - 220 градуса, докато сладките се зачервят. Поднесете студени с чаша топъл чай.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОДОКТОР ДЕРМО - ЗА КОЖА солуцио 50 мл.
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Орехи - ползи и вреди
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Агаве
- Манука
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
Коментари към Овесени бисквити с мед и орехи