Овесена каша с гъби и зелен лук
Овесената каша не е задължително да бъде сладка. Овесените ядки имат неутрален вкус и си подхождат както с плодове, така и със зеленчуци. Ако искате да ги опитате в солен вариант, пробвайте тази рецепта.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша пилешки бульон или вода
- 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 2 чаени лъжици сусамово олио
- 1 чаена чаша гъби, нарязани
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 2 стръка зелен лук, нарязани на едро
- 1 чаена лъжица соев сос
- лют червен пипер за сервиране
Начин на приготвяне:
В малка касерола сложете бульона да заври, след което добавете ядките. Намалете температурата и ги варете 25-30 минути, докато овесът омекне, а сосът се сгъсти, разбърквайте периодично.
Междувременно в тиган загрейте 1 лъжица олио и изпържете в него гъбите с джинджифила, докато омекнат и покафенеят. Прехвърлете ги в купа. Добавете останалото сусамово олио в съда и изпържете зеления лук за 2 минути. Свалете от котлона.
Гъбите разбъркайте с овесените ядки и сервирайте със зеления лук, соевия сос и лют червен пипер.
bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесено мляко
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Овесена торта с кондензирано мляко, шоколад и ядки
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Боза
- Овесени ядки с куркума
Коментари към Овесена каша с гъби и зелен лук