Овесена каша с гъби и зелен лук

Овесената каша не е задължително да бъде сладка. Овесените ядки имат неутрален вкус и си подхождат както с плодове, така и със зеленчуци. Ако искате да ги опитате в солен вариант, пробвайте тази рецепта.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша пилешки бульон или вода
- 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 2 чаени лъжици сусамово олио
- 1 чаена чаша гъби, нарязани
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 2 стръка зелен лук, нарязани на едро
- 1 чаена лъжица соев сос
- лют червен пипер за сервиране
Начин на приготвяне:
В малка касерола сложете бульона да заври, след което добавете ядките. Намалете температурата и ги варете 25-30 минути, докато овесът омекне, а сосът се сгъсти, разбърквайте периодично.
Междувременно в тиган загрейте 1 лъжица олио и изпържете в него гъбите с джинджифила, докато омекнат и покафенеят. Прехвърлете ги в купа. Добавете останалото сусамово олио в съда и изпържете зеления лук за 2 минути. Свалете от котлона.
Гъбите разбъркайте с овесените ядки и сервирайте със зеления лук, соевия сос и лют червен пипер.
bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 2.5 кг
ОСТРОВИТ БЕТА АЛАНИН ОВКУСЕН прах 200 г
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ОСТРОВИТ ОВЕСЕНО БРАШНО 1000 г
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Овесени питки с кисело мляко
Коментари към Овесена каша с гъби и зелен лук