Овесена каша с гъби и зелен лук

Овесената каша не е задължително да бъде сладка. Овесените ядки имат неутрален вкус и си подхождат както с плодове, така и със зеленчуци. Ако искате да ги опитате в солен вариант, пробвайте тази рецепта.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша пилешки бульон или вода
- 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 2 чаени лъжици сусамово олио
- 1 чаена чаша гъби, нарязани
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 2 стръка зелен лук, нарязани на едро
- 1 чаена лъжица соев сос
- лют червен пипер за сервиране
Начин на приготвяне:
В малка касерола сложете бульона да заври, след което добавете ядките. Намалете температурата и ги варете 25-30 минути, докато овесът омекне, а сосът се сгъсти, разбърквайте периодично.
Междувременно в тиган загрейте 1 лъжица олио и изпържете в него гъбите с джинджифила, докато омекнат и покафенеят. Прехвърлете ги в купа. Добавете останалото сусамово олио в съда и изпържете зеления лук за 2 минути. Свалете от котлона.
Гъбите разбъркайте с овесените ядки и сервирайте със зеления лук, соевия сос и лют червен пипер.
bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ОСТРОВИТ MGZB МАГНЕЗИЙ + ЦИНК УЛТРА таблетки * 120
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Пет причини да консумирате овес - супер храната, която не бива да подминавате
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Пет здравословни ползи от приема на овесени ядки сутрин
Коментари към Овесена каша с гъби и зелен лук