Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Обикновен кекс с ром

Обикновен кекс с ром

Обикновен кекс с ром  - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша масло на стайна температура
  • 1 1/2 чаена чаша бяла захар на пясък
  • 4 големи яйца
  • 1 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
  • 1 чаена лъжица екстракт от бадем
  • 3 1/4 чаени чаши бяло брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена чаша какао
  • 3 супени лъжици тъмен ром
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер захарта и маслото, до кремообразна текстура. Добавете яйцата, млякото и бадемовия екстракт.

Към брашното прибавете солта и бакпулвера. Сипете сместа към течните продукти и разбъркайте.

Намазнете форма за кекс с олио, масло или готварски спрей и я поръсете с брашно. В нея изсипете половината от тестото, а към останалото добавете какаото и тъмния ром. Разбъркайте, докато се оцвети тестото от какаото.

С лъжица разпределете тестото на купчинки, а с нож направете различни форми в тестото, това ще направи шарките в кекса.

Печете на 170 градуса за 1 час, до суха клечка. Охладете преди да разрежете.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети