Обикновена картофена яхния с месо

Картофената яхния е класика, с която сме израснали, а понякога пропускаме да се научим как да приготвяме най-обикновените ястия. Ето как да си направите обикновена картофена яхния с месо.
Необходими продукти:
- 200 грама бекон или друго мазно месо
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4-6 стръка зелен лук
- 1 1/2 чаени лъжици брашно
- 2 дафинови листа
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 1 килограм и 300 грама картофи
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера изпържете бекона, докато стане златист и хрупкав.
Добавете двата вида лук и след като омекнат, поръсете с брашното и разбъркайте, добавете мащерката и дафиновия лист.
Сипете виното и изстържете загорелите остатъци от дъното на съда. Гответе 2 минути и добавете картофите, бульона и черен пипер.
Покрийте с капак и варете за 45-60 минути. За това време картофите ще омекнат и ще се разпаднат.
Поръсете с пушен червен пипер, ако ви харесва. Извадете дафиновия лист и сервирайте.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешко месо и грах
- Спаначена яхния с кюфтета и бешамел
- Пилешка яхния с фенел и моцарела
- Пикантна яхния с пилешко месо
- Кюфтета по чирпански
- Азу по татарски
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с картофи и калмари
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
Коментари към Обикновена картофена яхния с месо