Обикновена картофена яхния с месо
Картофената яхния е класика, с която сме израснали, а понякога пропускаме да се научим как да приготвяме най-обикновените ястия. Ето как да си направите обикновена картофена яхния с месо.
Необходими продукти:
- 200 грама бекон или друго мазно месо
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4-6 стръка зелен лук
- 1 1/2 чаени лъжици брашно
- 2 дафинови листа
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 1 килограм и 300 грама картофи
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера изпържете бекона, докато стане златист и хрупкав.
Добавете двата вида лук и след като омекнат, поръсете с брашното и разбъркайте, добавете мащерката и дафиновия лист.
Сипете виното и изстържете загорелите остатъци от дъното на съда. Гответе 2 минути и добавете картофите, бульона и черен пипер.
Покрийте с капак и варете за 45-60 минути. За това време картофите ще омекнат и ще се разпаднат.
Поръсете с пушен червен пипер, ако ви харесва. Извадете дафиновия лист и сервирайте.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
- Празена яхния с картофи и домашна наденица
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
Коментари към Обикновена картофена яхния с месо