Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Нудълс с темпе и мед

Нудълс с темпе и мед

Нудълс с темпе и мед - изображение

Необходими продукти:

  • 3 краставици, нарязани на много тънко
  • сол
  • 4 супени лъжици сок от лимон
  • 1/4 чаена чаша олио по избор
  • около 3 сантиметра корен джинджифил, накълцан на ситно или настърган
  • 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
  • 2 супени + 2 чаени лъжици соев сос
  • 3 супена лъжица лют чили сос
  • 2 чаени лъжици мед
  • 220 грама темпе, натрошено на малки парченца (колко нахут)
  • 300 грама нудълс
  • лук и магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Сложете краставицата в малка купичка, подправете със сол и изстискайте с ръце колкото се може повече течност от нея. Към отцедените краставици сложете 1 супена лъжица лимонов сок и разбъркайте. Ако има нужда, подправете със сол.

Загрейте 2 лъжици мазнина в тиган. Запържете джинджифила и чесъна за 1-2 минути. Прехвърлете в купа и добавете фъстъченото масло, по 2 супени лъжици лимонов сок и соев сос, добавете 1 супена лъжица от лютия сос, 1 супена лъжица мед и 1/3 чаена чаша гореща вода. Разбъркайте, за да се комбинират, ако има нужда добавете още 1 лъжица гореща вода. Подправете със сол.

В тигана сложете още 2 лъжици зехтин и запържете късчетата темпе, подправени със сол, докато покафенеят. Добавете още 1 лъжица зехтин и разбъркайте, пържете, докато станат тъмно кафяви - около 3-5 минути.

Смесете останалите 2 чаена лъжица соев сос, 1 чаена лъжица от лютия сос, 1 чаена лъжица мед и 1 супена лъжица гореща вода в малка купичка. Намалете температурата на тигана и изсипете сместа в тигана, като разбъркате, за да се овалят всички парченца темпе в соса. Продължете готвенето още 1-2 минути, след което прехвърлете в чиния. Подправете със сол.

Междувременно сварете нудълса до готовност, като в края сложите 1 лъжица мазнина, за да не залепнат. Прибавете соса с фъстъчено масло и разбъркайте добре. Ако има нужда добавете малко от водата, в която сте варили пастата.

Разпределете пастата между чинии за сервиране, поръсете с парченцата темпе, краставица, няколко резена зелен лук и магданоз. Поднесете с резени лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл