Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Нудълс с кайма и репички

Нудълс с кайма и репички

Нудълс с кайма и репички - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама яйчни нусълси
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 250 грама свинска кайма
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 1 чаена лъжица чист пчелен мед
  • 2 супени лъжици тъмен соев сос
  • сок от 1 лимон
  • 2 моркова
  • 1/2 краставица
  • 4 репички
  • 2 стръка зелен лук

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците - краставицата на полумесеци, а репичките на тънки филийки. Морковите нарежете с белачка на дълги ленти, а перата зелен лук на ситно за поръсване при сервиране.

Сложете нудълсите във вряща вода и покрийте с капак, нека да се накиснат за 5 минути, след което прецедете.

Междувременно загрейте 1 лъжица мазнина в тиган и изпържете каймата за 7-8 минути, докато покафенее (по време на пърженето с дървена лъжица я раздробете, за да се получат малки трохи). Добавете чесъна и минута по-късно меда. Изчакайте няколко секунди и свалете от огъня.

Соевия сос комбинирайте с останалия зехтин и лимоновия сос.

Разбъркайте нудълсите със зеленчуците, полейте с дресинга, а накрая сложете каймата. Поръсете с още малко зелен лук и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл