Начало Хранене Рецепти Супи Месни Супа с нудълс, пилешки бульон и яйце

Супа с нудълс, пилешки бульон и яйце

Супа с нудълс, пилешки бульон и яйце - изображение

Представяме ви ястие, подходящо за всички, които обичат да експериментират и да опитват нови и различни неща. Подобни супи са много популярни в азиатските страни, а тяхната кухня може да се каже, че е от най-пъстрите и пикантни в света. Вижте как лесно да си приготвите вкусната супа с нудълс.

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 броя звезден анасон
  • 1 пръчка канела
  • 2 големи яйца
  • 400 грама нудълс
  • 4-5 листа бок чой
  • 2 стръка зелен лук
  • 3-4 супени лъжици соев сос

Начин на приготвяне:

Сложете бульона да заври, като добавите пръчката канела и звездния анасон. Оставете бульона да къкри с подправките в продължение на 7-10 минути, след което махнете канелата и анасона.

Сложете яйцата в отделни малки чашки и внимателно ги сипете в бульона, като внимавате да не ги разкъсате. След 2 минути прибавете предварително сварените нудълси и листата бок чой. Гответе още 2 минути, докато белтъка на яйцето напълно побелее, а ако харесвате жълтъка по-твърд, варете малко повече време.

супа с нудълс и яйце

Свалете ястието от котлона и добавете соевия сос и нарязания на ситно зелен лук. Ако има нужда, подправете с още соев сос. Сервирайте ястието, като го разделите в две купички.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайл