Супа с нудълс, пилешки бульон и яйце

Представяме ви ястие, подходящо за всички, които обичат да експериментират и да опитват нови и различни неща. Подобни супи са много популярни в азиатските страни, а тяхната кухня може да се каже, че е от най-пъстрите и пикантни в света. Вижте как лесно да си приготвите вкусната супа с нудълс.
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 броя звезден анасон
- 1 пръчка канела
- 2 големи яйца
- 400 грама нудълс
- 4-5 листа бок чой
- 2 стръка зелен лук
- 3-4 супени лъжици соев сос
Начин на приготвяне:
Сложете бульона да заври, като добавите пръчката канела и звездния анасон. Оставете бульона да къкри с подправките в продължение на 7-10 минути, след което махнете канелата и анасона.
Сложете яйцата в отделни малки чашки и внимателно ги сипете в бульона, като внимавате да не ги разкъсате. След 2 минути прибавете предварително сварените нудълси и листата бок чой. Гответе още 2 минути, докато белтъка на яйцето напълно побелее, а ако харесвате жълтъка по-твърд, варете малко повече време.
Свалете ястието от котлона и добавете соевия сос и нарязания на ситно зелен лук. Ако има нужда, подправете с още соев сос. Сервирайте ястието, като го разделите в две купички.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с пармезан и яйца
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бистра пилешка супа със спагети
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети с риба тон и маслини
Коментари към Супа с нудълс, пилешки бульон и яйце