Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Наденички със сладки картофи и брюкселско зеле

Наденички със сладки картофи и брюкселско зеле

Наденички със сладки картофи и брюкселско зеле - изображение

Необходими продукти:

  • 3 пилешки наденички
  • 500 грама брюкселско зеле
  • 2 големи сладки картофа
  • 1 глава червен лук
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • 1 супена лъжица горчица на прах
  • 1 супена лъжица пушен червен пипер
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица свеж розмарин
  • зехтин

Начин на приготвяне:
Загрейте чугунен тиган на висока степен на котлон или върху грил. Намажете съда добре с мазнина и го оставете да се нагорещи.

През това време нарежете сладките картофи на кубчета и лука на едро. Сложете ги в голяма купа, заедно с брюкселското зеле. Подправете със солта, 2 супени лъжици зехтин, черния и червения пипер, кафявата захар, горчицата. Размесете ги добре, за да достигнат подправките до всички зеленчуци.

Прехвърлете ги върху голям лист алуминиево фолио и покрийте с друг. Затворете плътно краищата и поставете директно върху грила. Обръщайте на всеки 10 минути, докато зеленчуците омекнат - това би трябвало да ви отнеме около 20-30 минути.

В загрятия тиган сложете пилешките наденички и ги запечете за 7 минути от всяка страна, докато придобият приятен кафяв загар. Прибавете брюкселското зеле, картофите и лука, поръсете с розмарина. Оставете на котлона за още 5 минути, докато зеленчуците започнат да се запичат.

 

За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноНовини