Наденица с тиква и червена ябълка
Необходими продукти:
- 500 грама тиква, нарязана на кубчета
- 2 червени ябълки, разрязани хоризонтално и почистени от семената
- 4 скилидки чесън
- 3 стръка розмарин
- 8 наденички (може да използвате и вегетариански)
- 50 грама фета
за глазурата:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 2 чаени лъжици мед
- 2 чаени лъжици пълнозърнеста горчица
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса (с венгилатор на 200). Ябълките, тиквата, чесъна и 2 стръка от розмарина сложете в тава. Нарежете третия стрък розмарин на ситно и махнете стъблата му.
Пригответе глазурата, като смесите всички продукти в купичка и полейте с тях тиквата. Разбъркайте и печете 25 минути.
Прибавете наденицата и изпечете още 18-20 минути, до готовност.
Преди сервиране натрошете сирене.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
- Тортила питки с наденица и яйца
- Запечен боб с наденица и чесън
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Веган наденички
Коментари към Наденица с тиква и червена ябълка