Мусака със спанак и шунка
Необходими продукти:
500 грама картофи
спанак на вкус
1 яйце
зелен лук
пресен чесън
300 грама пушена шунка
200 грама сирене
3 супени лъжици сметана
2 - 3 супени лъжици настърган кашкавал
масло
сол и подправки по ваш избор
магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност в подсолена вода, обелете ги и нарежете на парчета с дебелина окло 1 см. Измийте спанака, подсушете го и нарежете на ситно. Изпържете го в маслото заедно с нарязания чесън. Добавете шунката (на кубчета), зеления лук, разбитото яйце, натрошеното сирене, сметаната, сол и подправки на вкус. Разбъркайте всичко добре.
Подмажете дъното на форма за печене с масло, разпределете слой от картофите, след това спаначената смес и отново картофи. Поръсете с настърган кашкавал, магданоз и изпечете във фурната в продължение на около 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Мусака с агнешка кайма
- Мусака
- Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
- Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака с тиквички и кашкавал
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
Коментари към Мусака със спанак и шунка