Мраморна запеканка от тиква и извара с портокалови корички

Необходими продукти
За бялата част:
- 500 грама извара
- 100 грама захар
- 1 супена лъжица нишесте (царевично)
- 2 яйца
За тиквената част:
- 500 грама тиква
- 2 яйца
- 1 супена лъжица нишесте (царевично)
- 100 грама захар
- портокалова кора (от 1 плод)
Начин на приготвяне:
Изварата и захарта смелете в блендер, добавете яйцата и нишестето.
Тиквата измийте (предварително трябва да я почистите от семената, но кората оставете), увийте в лист фолио и изпечете за около час във фурната.
Щом се охлади, с лъжица издълбайте меката част, към която прибавете захарта и настърганата кора от един портокал. Смелете, добавете яйцата, нишестето и разбъркайте.
Намазнете разглобяема кексова форма, покрийте дъното и стените й с лист пергамент и сложете двете смеси, редувайки ги, за да се получи "мраморна" шарка.
Изпечете за 50 минути при 180 градуса.
Десертът е по-добре да се поднесе охладен.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печена солена тиква
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Тиква, Кюрбисия
- Сладка тиква с орехи
- Сок от тиква
Коментари към Мраморна запеканка от тиква и извара с портокалови корички