Моркови по корейски с червен пипер
Необходими продукти:
- 1/2 килограм моркови
- 1 глава стар лук
- 4 скилидки чесън
- 4 супени лъжици олио
- 3 супени лъжици оцет
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 супени лъжици кристална захар
- 1 чаена лъжица смлян червен пипер
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете морковите.
Превърнете ги в тънки сламки с помощта на белачка за зеленчуци.
Прибавете намачкания или настърган чесън.
В купа комбинирайте соевия сос с оцета, солта, червения пипер и захарта.
Налейте при морковите.
Сгорещете олиото, в него изсипете наситнения лук и веднага щом стане златист, свалете от огъня. Прецедете мазнината и я добавете при морковите.
Разбъркайте и приберете морковените ивици в хладилника минимум 4 часа.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОМЕДИТЕРАНЕА ХИДРАТИРАЩА АНТИОКСИДАНТНА МЪГЛА ЗА ЛИЦЕ 100 мл ВМ-171
НовГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ 750 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Чипс от моркови на фурна
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Червен морков
Коментари към Моркови по корейски с червен пипер