Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Морковен кекс с глазура и плодове

Морковен кекс с глазура и плодове

Морковен кекс с глазура и плодове - изображение

Необходими продукти:

За кекса:

  • 250 грама брашно
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 150 грама кафява захар
  • 50 грама орехи
  • 220 грама ананас от консерва (плодът прецеден и нарязан)
  • 1 шепа стафиди
  • 2 узрели банана, намачкани
  • 1 маракуя (само вътрешността)
  • 150 грама настъргани моркови
  • 150 милилитра царевично олио
  • 3 яйца

За глазурата:

  • 125 грама меко масло
  • 225 грама крема сирене
  • 450 грама пудра захар
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 100 грама кокосов крем
  • 50 грама натрошен пекан за декорация

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Пресейте брашното, бакпулвера, солта и содата за хляб в купа и разбъркайте добре.

Добавете захарта, орехите, ананаса, стафидите, пюрето от банани, кашата от маракуя и настъргания морков. Сложете олиото и яйцата и разбъркайте добре, за да се съчетаят напълно.

Излейте кексовата смес в тава с падащо дъно с диаметър 22 см и печете за 1 - 1 1/4 часа до суха клечка (ако по време на печенето усетите, че кексът загаря отгоре, покрийте го с фолио).

Оставете да се охлади.

За приготвянето на глазурата разбийте маслото и крема сиренето до гладка пухкава смес.

Добавете захарта и екстракта от ванилия и отново разбъркайте. Следва кокосът, разбъркайте.

След като кексът е охладен напълно, извадете го от формата и нанесете глазурата.

Гарнирайте с няколко натрошени ядки пекан и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети