Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Морковени карамелени кексчета

Морковени карамелени кексчета

Морковени карамелени кексчета - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша кристална захар
  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1/4 чаена чаша олио
  • 1/2 чаена чаша кондензирано мляко
  • 2 яйца, разбити
  • 1 чаена лъжица ванилова пасат от шушулка
  • 1 чаена чаша настърган морков
  • 1/2 чаена чаша нарязан ананас от консерва, отцеден
  • 1/2 чаша натрошени орехи
  • 125 грама масло
  • 1 3/4 чаена чаша пудра захар
  • 2 чаени лъжици ванилова паста
  • 250 грама крема сирене, на стайна температура
  • 1/2 чаена чаша карамелен сос
  • 1/3 чаена чаша натрошени орехи пекан

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 180 градуса, докато приготвите кексчетата.

Застелете с хартийки 2 тави за мъфини (20 броя от чашките).

Разбъркайте захарта, брашното, содата и канелата. Направете кладенец в средата и там сложете олиото, кондензираното мляко, яйцата и ваниловата паста (1 чаена лъжица) и разбъркайте добре. Добавете моркова, ананаса и ядките и комбинирайте. Разпределете сместа между 20-те формички и печете за 20 минути. Охладете.

Междувременно направете глазурата: с миксер разбийте маслото, пудрата захар, 2 лъжички ванилова паста, докато се получи кремообразна смес. Добавете крема сиренето и разбъркайте още 2 минути. Прехвърлете сместа в пош с накрайник по избор.

Украсете студените кексчета и полейте с карамелен сос и поръсете с натрошени орехи пекан.

Да ви е сладко!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиДиетиЛюбопитноИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника