Морковена супа с кленов сироп
Необходими продукти:
- 1 килограм моркови, нарязани на 2 сантиметрови резени
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 4 сантиметра настърган корен джинджифил
- 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена чаша кленов сироп
- 1 литър зеленчуков или пилешки бульон
- заквасена сметана и накълцан див лук за сервиране
Начин на приготвяне:
Морковите, джинджифила, чесъна, лука полейте с кленов сироп и зехтин и разбъркайте. Подправете със сол и пипер и печете за 30 минути на 180 градуса, докато морковите омекнат.
Зеленчуците и всички сокове от тавата сложете в тиган. Подправете и сипете бульона. Варете 20 минути на слаб огън, след което блендирайте супата.
Сервирайте и във всяка порция сложете малко заквасена сметана, поръсете с наситнен див лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Морковена супа с кленов сироп