Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Морковена супа с аромат на чесън и мащерка

Морковена супа с аромат на чесън и мащерка

Морковена супа с аромат на чесън и мащерка - изображение

Необходими продукти:

  • 8 моркова
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук
  • 50 грама масло
  • 1 литър бульон (зеленчуков)
  • 2 скилидки чесън
  • 10 зърна черен пипер
  • стрък мащерка
  • 1 супена лъжица оцет (ябълков)
  • 50 грама крутони
  • сол


Начин на приготвяне:

Измийте морковите, обелете ги и нарежете на малки кубчета. Подсолете, налейте зехтина и разбъркайте.

Сгорещете фурната до 200 градуса и ги изпечете за около 15-20 минути.

Лука нарежете на полукръгчета и запържете в маслото, докато леко се зачервят. Тогава изсипете морковите при тях, налейте горещия бульон и нека сместа кипне.

Обелете скилидките чесън и заедно със зърната черен пипер и стръка мащерка сложете в марля, която завържете, за да се получи "чувалче".

Пуснете го във врящата течност за 20 минути, след това извадете.

Пюрирайте супата, използвайки блендер, подправете със сол и оцет и когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника за час, за да се изстуди.

Поднесете с крутони.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lisa.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиСнимкиЛюбопитноИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника