Морковена супа с аромат на чесън и мащерка
Необходими продукти:
- 8 моркова
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук
- 50 грама масло
- 1 литър бульон (зеленчуков)
- 2 скилидки чесън
- 10 зърна черен пипер
- стрък мащерка
- 1 супена лъжица оцет (ябълков)
- 50 грама крутони
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте морковите, обелете ги и нарежете на малки кубчета. Подсолете, налейте зехтина и разбъркайте.
Сгорещете фурната до 200 градуса и ги изпечете за около 15-20 минути.
Лука нарежете на полукръгчета и запържете в маслото, докато леко се зачервят. Тогава изсипете морковите при тях, налейте горещия бульон и нека сместа кипне.
Обелете скилидките чесън и заедно със зърната черен пипер и стръка мащерка сложете в марля, която завържете, за да се получи "чувалче".
Пуснете го във врящата течност за 20 минути, след това извадете.
Пюрирайте супата, използвайки блендер, подправете със сол и оцет и когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника за час, за да се изстуди.
Поднесете с крутони.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lisa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Морковена супа с аромат на чесън и мащерка