Морковена крем-супа с целина, лимонов сок и джинджифил
Необходими продукти:
- 500 грама моркови
- 150 грама целина
- 1 супена лъжица настърган корен джинджифил
- сол и подправки на вкус (асафетида, кимион, лют червен пипер)
- 1 супена лъжица лимонов сок
- зехтин
Начин на приготвяне:
Морковите нарежете на малки парчета, които задушете в зехтин на среден огън под капак.
Накълцайте целината и я добавете при морковите. Когато зеленчуците са почти готови, сложете настъргания джинджифил, подправки по избор и подсолете на вкус.
Задушете всичко за 5 минути и налейте чаена чаша вряща вода (или зеленчуков бульон). Оставете сместа върху котлона до пълна готовност на продуктите, които дори може да се разварят. Тогава налейте още чаша и половина вряща вода.
Превърнете след това в пюре, използвайки блендер. Ако супата е прекалено гъста, разредете с още вода.
Върнете в тенджерата и нека отново заври. Подправете с лимоновия сок и подсолете допълнително, ако е необходимо.
Поднесете я гореща в дълбоки купи.
Добър апетит!
Източник: econet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Морковена крем-супа с целина, лимонов сок и джинджифил