Морковена крем супа с джинджифил и чесън
Необходими продукти:
250 грама моркови
200 милилитра сметана
200 милилитра вода (или бульон)
2 - 3 скилидки чесън
1/2 или 1 глава лук
0,25 - 0,5 чаена лъжица сол
0,25 чаена лъжица черен пипер
2 сантиметра джинджифил
30 грама масло
2 супени лъжици зехтин
крутони
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън и ги счукайте ситно, лука обелете, измийте и нарежете, морковите нарежете на тънки кръгчета. Разтопете маслото и към него прибавете зехтина. След това изсипете чесъна и пържете на слаб огън в продължение на 2 минути. Следва лука и 3 - 4 минути пържене. Идва ред на морковите, прибавете и тях и пържете, разбърквайки около 5 - 7 минути (докато не променят цвета си).
Джинджифилът нарежете на ситно, добавете го към морковите и подправете със сол и пипер. Налейте водата (или бульона), затворете съда с капак и оставете всичко да се задушава до омекване (около 30 - 40 минути). Отцедете бульона и смелете/пасирайте зеленчуците. Започнете внимателно да го вливате отново течността, без да спирате да разбивате. Постепенно налейте и сметаната, разбъркайте внимателно и затоплете крем супата на слаб огън. Поднесете, поръсена с нарязан магданоз и крутони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Морковена крем супа с джинджифил и чесън