Многослойна пилешка салата с кашкавал, сметана и плодове

Необходими продукти:
300 грама печурки
300 грама пилешко филе
150 грама заквасена сметана
100 грама кашкавал
3 яйца
малка консерва ананас
1 киви
1 глава лук
майонеза
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и лука, задушете ги в сметаната, след което оставете да се охладят и сложете в подходящ съд. Това е първият слой на бъдещата салата.
Сварете пилешкото до готовност в подсолена вода, нарежете го на парчета, когато се охлади, разпределете върху гъбите и намажете с майонеза. Вторият ред е готов.
Третият направете от едро нарязаните твърдо сварени яйца, които също намажете с майонеза.
Нарежете консервирания ананас на малки кубчета и разпределете върху яйцата. Следва отново майонеза.
Поръсете композицията с настърган кашкавал, украсете с парченца киви и ананас.
Салатата е готова, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: m.ok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Зелена салата с пилешко и лимонов дресинг
- Пилешка салата с краставици и майонеза
- Пилешка салата с домати, сос песто и пармезан
- Пилешка салата с царевица и кашкавал
- Кристална пилешка салата с картофи, яйца и кисели краставички
- Месна салата с яйца, сушени плодове, орехи и чесън
- Пилешка салата с броколи, сирене и сос
- Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)
- Пилешка салата с чери домати, кашкавал, царевица и пекинско зеле
- Топла салата с пилешко месо и гъби
Коментари към Многослойна пилешка салата с кашкавал, сметана и плодове