Млечни костенурки с бял шоколад

Необходими продукти:
за тестото:
- 270 грама брашно
- 100 грама захар
- 12 грама матча
- 5 грама инстантна мая
- щипка сол
- 4 грама сухо мляко
- 70 милилитра пълномаслено мляко
- 10 грама ванилия
- 1 яйце
- 30 грама безсолно масло
За пълнежа и покритието:
- 90 грама бял шоколад, настърган на фино
- 12 черни сусамови семена
- 10 грама суха мая
- 1/4 чаена чаша топла вода
- 1 чаена лъжица захар
- 1 и 1/2 чаена лъжица зехтин
- щипка сол
- 1/3 чаена чаша оризово брашно
- 1 чаена лъжица какао на прах
- захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Тестото
От изброените продукти замесете тесто и го оставете да втаса.
Разделете го на 8 равни части, отделете 2 от тях за главички и крачета на костенурките. Разточете на кръгчета, вземете едно, поръсете с настърган бял шоколад и притиснете с друго.
По същия начин направете и останалите. От заделените по-рано тестени части оформете главичките и крачетата, а сусамовите семена използвайте за очички. Подредете костенурките върху тава, покрита с лист пергамент и изчакайте да удвоят обема си.
Глазурата
През това време смесете оризовото брашно, маята, водата, захарта, зехтина, какаото, солта и разбъркайте до хомогенност.
Глазирайте костенурките със сместа и поръсете със захар.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 15-20 минути. След готовност наредете в табличка и поднесете още топли.
Да ви е сладко!
Източник: www.ful-filled.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Бели сладки с авокадо
- Снежни коледни сладки без печене
- Сладки от фъстъчено масло и шоколад
- Домашни коледни сладки
- Маслени сладки със заквасена сметана
Коментари към Млечни костенурки с бял шоколад