Млечен хляб с маслини и розмарин
 
    Необходими продукти:
- 500 грама пълнозърнесто брашно
- 15 грама суха мая
- 300 милилитра прясно мляко
- 50 грама зехтин
- 10 грама сол
- 100 грама маслини без костилки
- 3 клонки розмарин
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина и запържете розмарина. Охладете мазнината, отстранете клонките и я оставете настрана. Към брашното прибавете маята, солта. Смесете вече охладения зехтин с прясното мляко и прибавете нарязаните маслини.
Комбинирайте двете смеси, набрашнете плот и направете тестото. Намажете с мазнина изцяло метален съд или тенджера, сложете хляба и сложете капак, за да ускорите процеса на втасване.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете хляба първо на долен реотан за 20 минути, а след това по средата на фурната за още 30. След готовност завийте хляба с влажна кърпа. Охладете, разрежете и на трапезата поднесете.

Добър апетит!
Източник: www.pasenydegusten.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 50 мл.
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ACNE GONE СТИК 50 мл + БИЛКОВ ЧАЙ 100 г
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Пет от най-обичаните билки и медицинската им употреба през вековете
- Откритие на лечебните бактерии и свойства на киселото мляко през 1905 година, 1 част
- Откритие на лечебните бактерии и свойства на киселото мляко през 1905 година, 2 част
- Историята на розмарина - от стимулатор на паметта до лек срещу чумата
- История на розмарина в медицинската наука
- Розмарин: произход на името
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- За да се излекувате от хроничен бронхит, пийте чай с розмарин и риган

 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Млечен хляб с маслини и розмарин