Млечен хляб с маслини и розмарин
Необходими продукти:
- 500 грама пълнозърнесто брашно
- 15 грама суха мая
- 300 милилитра прясно мляко
- 50 грама зехтин
- 10 грама сол
- 100 грама маслини без костилки
- 3 клонки розмарин
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина и запържете розмарина. Охладете мазнината, отстранете клонките и я оставете настрана. Към брашното прибавете маята, солта. Смесете вече охладения зехтин с прясното мляко и прибавете нарязаните маслини.
Комбинирайте двете смеси, набрашнете плот и направете тестото. Намажете с мазнина изцяло метален съд или тенджера, сложете хляба и сложете капак, за да ускорите процеса на втасване.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете хляба първо на долен реотан за 20 минути, а след това по средата на фурната за още 30. След готовност завийте хляба с влажна кърпа. Охладете, разрежете и на трапезата поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.pasenydegusten.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ ШАМПОАН ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ ЛЕН 500 мл
ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ МАСКА ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ ЛЕН 500 мл
ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ БАЛСАМ ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ ЛЕН 500 мл
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ACNE GONE СТИК 50 мл + БИЛКОВ ЧАЙ 100 г
НовНАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл 571810
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Костилките от маслини прочистват червата
- Отглеждане на розмарин
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Млечен хляб с маслини и розмарин