Млечен крем с мандаринови кори
Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
15 грама нишесте
35 милилитра захарен сироп
10 грама червени боровинки
1 мандарина
Начин на приготвяне:
Измийте мандарината, попарете я с вряща вода и с помощна на ситно ренде настържете кората. Сложете 3/4 от прясното мляко да кипне, добавете към него 1 супена лъжица захарен сироп и настърганата кора на цитруса. Нишестето разтворете в останалото студено мляко и прецедете. Сместа налейте в горещото мляко, разбъркайте и варете на слаб огън в продължение на 10 минути.
Горещия крем разпределете в купички, чашки или формички, намокрени с вода и охладете. След това поставете студения десерт върху чиния, полейте с боровинков сироп или друг по ваш избор. Украсете с парченца мандарина, червени боровинки или друг плод.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Баварски крем с бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Крем брюле от бял шоколад
- Млечен крем с ванилия
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Десерт от ягоди в млечен крем
- Млечно-яйчен крем
Коментари към Млечен крем с мандаринови кори