Млечен крем с кардамон и манго
Необходими продукти:
- 5 листа желатин
- 400 милилитра прясно мляко
- 100 грама захар
- 1 канелена пръчка
- 8 зърна кардамон - 5 смачкани на едро, 3 смлени
- 500 грама кисело мляко
- 3 супени лъжици мед + още за сервиране
- 2 супени лъжици натрошен шамфъстък
- 1/2 манго, нарязано
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина за 5 минути в студена вода, за да омекне.
Смесете прясното мляко със захарта и едро натрошения кардамон, прехвърлете сместа в касерола. Затоплете - почти до завиране, като разбърквате, за да се разтвори захарта. Свалете от котлона.
Изстискайте водата от желатина и го прибавете в тигана при млякото, разбъркайте. Оставете за 15 минути, след което пресипете в чиста купа, като отстраните едрите парчета кардамон.
Към млечната смес добавете с разбъркване киселото мляко и смления кардамон.
Изплакнете със студена вода 6 чашки за крем карамел и разпределете сместа в тях. Охладете в хладилник за 4-6 часа.
Когато сте готови за сервиране, внимателно освободете краищата на десерта от стените на съда, като преминете с нож по ръбчето на десерта. След това потопете основата в гореща вода за 5 секунди. Обърнете в чиния, а преди да сервирате, гарнирайте с шамфъстък, манго и мед.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Баварски крем с бял шоколад
- Крем брюле от бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Млечен крем с ванилия
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Десерт от ягоди в млечен крем
- Млечно-яйчен крем
Коментари към Млечен крем с кардамон и манго