Млечен десерт с шоколадова глазура

Необходими продукти:
400 грама извара
100 грама млечен шоколад
250 милилитра течна сметана с висока масленост (около 30%)
30 грама масло
150 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника, за да може да омекне на стайна температура. Разбийте изварата (изберете суха), към нея прибавете сметаната (може да не използвате всичката), маслото и пудрата захар. Намачкайте всичко старателно с вилица или разбийте с помощта на блендер.
Ако прецените, че изварата не е много суха, може да намалите количествата от маслото и сметаната (получената комбинация трябва да бъде суха). Оформете топчета, кубчета или други форми от сместа, приберете ги във фризера за 20 минути.
През това време направете глазурата. Начупете шоколада на парчета и ги залейте със сметана. Поставете съда на бавен огън и бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно. Когато комбинацията се охлади малко, извадете млечните форми от фризера и ги потопете в глазурата. Подредете върху пергамент и върнете във фризера за час, след което приберете в хладилника.
Може да поднесете с плодове.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Хлебен пудинг
- Ягодово руло
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Портокалово реване с грис
- Студено мляко с шоколад
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Млечен десерт с шоколадова глазура