Миш-маш в гювече с кашкавал и яйце

Необходими продукти:
- 200 грама тиквички
- 50-70 грама пресни чушки (зелени и червени)
- 30 грама пресни моркови, нарязани
- 2-3 обелени домата
- зехтин за запръжка
- сол, черен и червен пипер
- 3 яйца + 1 за накрая
- 100 грама настърган кашкавал или пармезан
Начин на приготвяне:
Измийте добре всички зеленчуци и ги подсушете. Нарежете тиквичката на кубчета и запържете в сгорещена мазнина. Добавете нарязани ситно чушки, моркови, лук и домати.
Подправете със сол, черен и червен пипер.
Разбъркайте и добавете яйцата, като след всяко бъркайте енергично. Разпределете ястието в гювече, поръсете с кашкавал, чукнете яйце и сложете капак.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути. Охладете, поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Миш-маш с гъби и колбас
- Черен дроб със зеленчуци в гювече
- Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Бързо гювече в тиган
- Боб на фурна с домати и спанак
- Бабиният миш-маш
- Гювечета от сирене, домати и кашкавал с чубрица и люта чушка
Коментари към Миш-маш в гювече с кашкавал и яйце