Мини фокачи с кашкавал и маслини
Необходими продукти
За тестото:
- 400 грама пшенично брашно
- 250 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 яйца
- 1 супена лъжица захар
- 5 грама бързодействаща мая
- 1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
- кашкавал
- домати
- маслини (черни/зелени)
- зехтин
- смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното два пъти, отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте с тел за целта.
В съда на хлебопекарна налейте затопленото до 20-25 градуса мляко и зехтина със стайна температура. Добавете захарта, щипка сол, жълтъците, брашното и накрая маята. Последната не трябва да има контакт с въздух, преди да използвате, затова директно я изсипете в брашното, в което сте направили малка вдлъбнатина.
Поставете съда в уреда, който включете на режим "Замесване". Необходими са около час и половина, за да бъде готово тестото, но точното време зависи изцяло от хлебопекарната.
Когато е вече омесено, извадете от съда и разделете на малки топчета около 50 грама всяко.
Придайте им продълговата форма и подредете в тава с пергамент.
Притиснете с пръсти, за да сплескате основите, намажете ги със зехтин, поръсете със сол и черен пипер.
Отгоре подредете парченца домати и маслини.
Сложете по плочка кашкавал.
И изпечете за 6-7 минути във фурната при 220 градуса.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фокача на сандвич с песто и чери домати
- Фокача със сирене и лук
- Картофена фокача с чесън
- Фокача с яйца и бекон
- Фокача с масло и моцарела
- Фокача с кленов сироп
- Картофена фокача с куркума и розмарин
- Фокача с гъби, чесън, лук и кашкавал
- Фокача с подправки, маслини, чесън и сусам
- Фокача с моцарела, домати и босилек
Коментари към Мини фокачи с кашкавал и маслини