Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Мини фокачи с кашкавал и маслини

Мини фокачи с кашкавал и маслини

Мини фокачи с кашкавал и маслини - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 400 грама пшенично брашно
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица захар
  • 5 грама бързодействаща мая
  • 1/2 чаена лъжица сол

За плънката:

  • кашкавал
  • домати
  • маслини (черни/зелени)
  • зехтин
  • смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното два пъти, отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте с тел за целта.

В съда на хлебопекарна налейте затопленото до 20-25 градуса мляко и зехтина със стайна температура. Добавете захарта, щипка сол, жълтъците, брашното и накрая маята. Последната не трябва да има контакт с въздух, преди да използвате, затова директно я изсипете в брашното, в което сте направили малка вдлъбнатина.

Поставете съда в уреда, който включете на режим "Замесване". Необходими са около час и половина, за да бъде готово тестото, но точното време зависи изцяло от хлебопекарната.

Когато е вече омесено, извадете от съда и разделете на малки топчета около 50 грама всяко.

тесто

Придайте им продълговата форма и подредете в тава с пергамент.

тесто

Притиснете с пръсти, за да сплескате основите, намажете ги със зехтин, поръсете със сол и черен пипер.

зехтин

Отгоре подредете парченца домати и маслини.

маслини

Сложете по плочка кашкавал.

кашкавал

И изпечете за 6-7 минути във фурната при 220 градуса.

фокача

фокача

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти