Мини пай с плънка от горски плодове

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша брашно + още за поръсване
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 2 супени лъжици + 1/3 чаена чаша захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 8 супени лъжици масло, нарязано на кубчета
- 9-11 супени лъжици студена вода
- 1 1/2 чаена чаша малини
- 1 1/2 чаена чаша боровинки
- 2 супени лъжици нишесте
- 1 разбито с 2 лъжици вода яйце
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашната, 1 супена лъжица захар и солта. Прибавете маслото и го втрийте в брашното, за да се получат трохи. Добавете съвсем малко от водата, за да започне тестото да се оформя на топка. Увийте го във фолио и приберете в хладилник за 20 минути. След това разделете на 10 равни топки.
Включете фурната да се загрява на 175 градуса и застелете с хартия за печене две големи тави.
Поръсете леко кухненски плот с брашно и разточете всяко топче тънко.
Плодовете смесете с нишестето и добавете 1/3 чаена чаша захар. От сместа сложете по 2 чаени лъжици във всяко тестено кръгче и сгънете през средата. С вилица притиснете краищата и намажете с разбитото яйце, поръсете с малко захар.
Разпределете в двете приготвени тави и изпечете за 25-35 минути, докато станат златисти.
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИУМ ЛАБ СЪН 18+ дражета * 42
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WILD BERRY 80 г + 15 хартиени филтъра
ДЖО ЕНД ДЖО НЕВРО СТОП пастили 80 г ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
ЧАЙ ФИЛТЪР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА BERRY JAM 80 г + 15 хартиени филтъра
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосов пай
- Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка
- Домашен ягодов пай без печене
- 6 ползи от горските плодове за здравето
- Желирани горски плодове в шампанско
- Овчарски пай
- Кисело мляко със сос от горски плодове
- Пай с тиквички и моркови
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Постен овчарски пай с гъби
Коментари към Мини пай с плънка от горски плодове