Месо с гъби, лук и топено сирене на фурна
Необходими продукти:
500 грама месо по ваш избор (свинско или пилешко)
300 грама гъби
2 глави лук
2 скилидки чесън
топено сирене на вкус
2 супени лъжици майонеза
1 яйце
1 домат
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Начукайте предпочитаното месо и го подправете със сол, смлян черен пипер, сложете и ситно нарязан чесън или натрийте с него повърхността. Оставете месото да се маринова в продължение на около 2 часа.
Гъбите изпържете с лука, подсолете на вкус, сложете смлян черен пипер и 1 супена лъжица майонеза.
Настържете топеното сирене с помощта на едро ренде, скилидките чесън накълцайте ситно или пресовайте, сложете при сиренето. Прибавете останалата майонеза, суровото яйце, сол на вкус и подправки по избор (щипка куркума, къри и др.).
Разбъркайте всичко добре.
Подредете месото в тава, чието дъно предварително сте подмазали с олио. По края на парчетата разпределете кръгчета домат и гъбите. Отгоре изсипете сместа от яйце и топено сирене.
Изпечете ястието във фурната при температура от 250 градуса в продължение на около 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Двуспорова печурка
- Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо
- Пържени гъби със сметана и лук
- Гъби с праз и кашкавал
Коментари към Месо с гъби, лук и топено сирене на фурна