Месо с гъби, лук и топено сирене на фурна

Необходими продукти:
500 грама месо по ваш избор (свинско или пилешко)
300 грама гъби
2 глави лук
2 скилидки чесън
топено сирене на вкус
2 супени лъжици майонеза
1 яйце
1 домат
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Начукайте предпочитаното месо и го подправете със сол, смлян черен пипер, сложете и ситно нарязан чесън или натрийте с него повърхността. Оставете месото да се маринова в продължение на около 2 часа.
Гъбите изпържете с лука, подсолете на вкус, сложете смлян черен пипер и 1 супена лъжица майонеза.
Настържете топеното сирене с помощта на едро ренде, скилидките чесън накълцайте ситно или пресовайте, сложете при сиренето. Прибавете останалата майонеза, суровото яйце, сол на вкус и подправки по избор (щипка куркума, къри и др.).
Разбъркайте всичко добре.
Подредете месото в тава, чието дъно предварително сте подмазали с олио. По края на парчетата разпределете кръгчета домат и гъбите. Отгоре изсипете сместа от яйце и топено сирене.
Изпечете ястието във фурната при температура от 250 градуса в продължение на около 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Гъби портобело
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
Коментари към Месо с гъби, лук и топено сирене на фурна