Ментов сос (за месо)
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша ябълков оцет
1/4 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша вода
2/3 чаена чаша смлени ментови листа
Начин на приготвяне:
Налейте оцета и водата в малка тенджера, прибавете и захарта. Поставете съда на среден огън и бъркайте в продължение на 5 минути, докато сладките кристалчета се разтопят.
Нека сместа кипне и варете 10 минути на бавен огън. Течността ще се сгъсти малко.
Свалете от котлона, добавете ментовите листа и разбъркайте.
Сосът се поднася охладен до стайна температура. Подходящо допълнение е към печено агнешко, пържоли и сварен грах.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Спазмолитици
- Мента - полезни свойства и приложения
- Сос Бъфало
- Отглеждане на мента
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Мента
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Ментов сос (за месо)