Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Меки джинджифилови курабийки за Коледа

Меки джинджифилови курабийки за Коледа

Меки джинджифилови курабийки за Коледа - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша меко масло
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1 голямо яйце (на стайна температура)
  • 3/4 чаена чаша меласа
  • 4 чаени чаши брашно
  • 2 чаени лъжици джинджифил на прах
  • 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 1/2 чаена лъжица канела
  • 3/4 чаена лъжица смлян карамфил
  • 1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото и захарта, за да получите кремообразна текстура. Добавете яйцето и меласата. Комбинирайте брашното, джинджифила, бакпулвера, канелата, солта и карамфила. Внимателно прехвърлете към кремообразната смес и омесете. Покрийте и съхранявайте за 4 часа в хладилник или за 1 нощ.

Загрейте фурната на 170 градуса.

Поръсете плот с брашно и разточете тестото с дебелина около 0,7 сантиметра. Изрежете форми по желание и ги прехвърлете върху хартия за печене, застлана в тава.

Печете ги за 8-10 минути, докато краищата им започната леко да порозовяват.

Оставете ги да се охладят напълно, след което ги декорирайте по желание с глазура или шоколад.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиАлт. медицинаСнимкиХранене при...ИсторияЛайфстайлЛюбопитноДиетиБотаникаЛечения