Меки джинджифилови курабийки за Коледа
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша меко масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1 голямо яйце (на стайна температура)
- 3/4 чаена чаша меласа
- 4 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжици джинджифил на прах
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1 1/2 чаена лъжица канела
- 3/4 чаена лъжица смлян карамфил
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта, за да получите кремообразна текстура. Добавете яйцето и меласата. Комбинирайте брашното, джинджифила, бакпулвера, канелата, солта и карамфила. Внимателно прехвърлете към кремообразната смес и омесете. Покрийте и съхранявайте за 4 часа в хладилник или за 1 нощ.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Поръсете плот с брашно и разточете тестото с дебелина около 0,7 сантиметра. Изрежете форми по желание и ги прехвърлете върху хартия за печене, застлана в тава.
Печете ги за 8-10 минути, докато краищата им започната леко да порозовяват.
Оставете ги да се охладят напълно, след което ги декорирайте по желание с глазура или шоколад.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Домашни коледни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Снежни коледни сладки без печене
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Бели винени сладки
- Маслени сладки със заквасена сметана
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
Коментари към Меки джинджифилови курабийки за Коледа