Меден пай с ябълки, круши и ядки
Необходими продукти:
- 300 грама маслено тесто
- 500 грама ябълки
- 300 грама круши
- 2 супени лъжици мед
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 100 грама смлени ядки по избор
- 20 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Обелете, разполовете и почистете плодовете. Нарежете ги на фини резенчета и сотирайте в маслото. Добавете меда, канелата и смлените ядки. Намалете мощността на котлона и гответе докато течността се редуцира и карамелизира.
Разстелете тестото във форма за пай, отстранете излишните части и притиснете по ръбовете. След като изстине плънката я разпределете във формата и покрийте в останалото тесто.
По желание изрежете форми по избор и украсете повърхността. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, извадете от формата и разрежете. Поднесете и с удоволствие хапнете.

Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ГАСТРО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ТЪНКИ И СЛАБИ КОСИ С КОФЕИН И ГОДЖИ БЕРИ 250 мл.
КИДИ ВИТ желирани бонбони * 70
БАНАН СПРЕЙ-ДРАЙ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Отслабване с мед и канела
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Канелени сладки с мед
Коментари към Меден пай с ябълки, круши и ядки