Меден кекс с джинджифил и канела
Необходими продукти:
- 150 грама масло
- 250 милилитра мед
- 100 грама кафява захар
- 300 грама самонабухващо брашно
- 1 1/2 чаени лъжички канела
- 1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка смлян карамфил
- 1 1/2 чаени лъжички джинджифил
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло 20-сантиметрова кръгла тавичка.
- Загрейте маслото, меда и захарта в тенджера на средно силен огън.
- Бъркайте, докато маслото се разтопи и захарта се разтвори напълно. Отдръпнете от котлона и оставете сместа леко да се охлади.
- В голяма купа пресейте брашното и ароматните подправки.
- Добавете медената смес и яйцата и разбийте с миксер до гладка консистенция.
- Изсипете кексовото тесто в подготвената форма и печете в продължение на 40-45 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете кекса да се охлади за около 10 минути, преди да го извадите от формата.
- Поръсете с пудра захар и след като се охлади напълно, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Коментари към Меден кекс с джинджифил и канела