Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Медена нуга с кокос и шамфъстък

Медена нуга с кокос и шамфъстък

Медена нуга с кокос и шамфъстък - изображение

Необходими продукти:

  • 2 листа оризова хартия (ядлива)
  • 1 чаена чаша захар на кристали
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1 чаена лъжица глюкозен сироп
  • 2 белтъка
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1 1/4 чаена чаша шамфъстък
  • 1/2 чаена чаша кокосови стърготини
  • 1 1/2 чаена чаша сушени червени боровинки

Начин на приготвяне:

В правоъгълна тавичка с размери 18 на 28 сантиметра сложете лист алуминиево фолио, така че да покрива и стените на съда. На дъното поставете единия лист оризова хартия.

Сложете захарта, меда и глюкозния сироп в малка тенджера. Поставете на слаб огън и бъркайте в продължение на 5-7 минути, докато кристалчетата захар се разтворят. Увеличете температурата и изчакайте сместа да започне да кипи. Оставете на котлона без да бъркате, докато сместа достигне 155 градуса (използвайте термометър). Свалете от котлона.

Разбийте белтъците до твърди върхове с миксер, след което на тънка струя добавете медената смес. Продължавайте да разбивате, докато сместа се охлади (около 5 минути). Прибавете ванилията, шамфъстъка, кокосовите стърготини и боровинките. Разбъркайте.

Работете бързо и разстелете сместа в приготвената тавичка. Отгоре сложете втория лист оризова хартия и с ръце притиснете, за да се изравни сместа и да се разпредели равномерно.

Оставете, докато се охлади напълно, след което нарежете на квадратчета.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти