Масленки със сушени плодове, ядки, шоколад и канела
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пшенично брашно
- 2/3 чаена чаша кристална захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 220 грама студено масло
- 4 големи яйца
- 340 грама сушени смокини
- 1/2 чаена чаша нарязани пеканови орехи
- 1/3 чаена чаша кайсиево сладко
- 1/4 чаена чаша стафиди
- кората на 1 портокал
- 60 грама шоколад (натурален)
- 1/4 чаена чаша ром
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете бакпулвера, захарта и солта. След това сложете маслото и разбийте. Чукнете яйцата едно по едно и замесете тесто, което оформете във вид на колбас.
В блендер смелете до еднородност сушените смокини, пекановите орехи, стафидите, кайсиевото сладко, портокаловата кора и шоколада, при които налейте рома и сложете канелата.
Разделете тестото на 10 части, разточете ги под формата на правоъгълници, в средата им разпределете ароматната плънка от плодове, ядки и шоколад.
Затворете я с тестото.
Нарежете всяко от рулата на 6 парчета.
Подредете ги в тава и изпечете до зачервяване.
Около 15 минути при 180 градуса са достатъчни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Сладки гъбки
- Домашни сладки с масло и бисквитено брашно
- Бисквити с петмез (меласа)
- Бели винени сладки
- Домашни лимонови масленки с ванилия
- Тиквени бисквитки с орехи
Коментари към Масленки със сушени плодове, ядки, шоколад и канела