Марокански кекс с кардамон и портокал
![Марокански кекс с кардамон и портокал - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/marokanski-keks.jpg)
Необходими продукти:
- 2 портокала, добре измити
- цели семена кардамон, счукани
- 225 грама ксилитол (подсладител)
- 6 големи яйца
- 200 грама смлени бадеми (бадемово брашно)
- 50 грама царевичен грис
- 25 грама самонабухващо брашно
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- филирани бадеми за поръсване
- гръцко мляко или сметана за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете цели портокалите в тенджера и ги полейте с вода, варете ги в продължение на 1 час, докато омекнат (ако портокалите изплуват над водата, притеснете ги с огнеупорна купичка).
Извадете сварените портокали от водата и ги оставете да се охладят.
Разрежете портокалите на четвъртинки и ги почистете от ципата и семената, след което смелете плода.
Загрейте фурната на 160 градуса и застелете форма с падащо дъно с хартия за печене.
Разбийте яйцата с кардамона, подсладителя и портокаловото пюре. Добавете към тях смлените бадеми, царевичния грис, брашното и бакпулвера. След като добре се комбинират продуктите, пресипете в тавичката и печете за 40 минути.
След като минат 40 минути, отворете фурната и бързо разпръснете филираните бадеми върху кекса, след което допечете за още 20 минути, до суха клечка.
Извадете от формата и оставете кекса да се охлади напълно, преди да го сервирате.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Пандишпанов кекс с масло
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Бананов кекс с орехи и карамелен сос
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Кекс с червени боровинки
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
Коментари към Марокански кекс с кардамон и портокал