Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Марокански кекс с кардамон и портокал

Марокански кекс с кардамон и портокал

Марокански кекс с кардамон и портокал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 портокала, добре измити
  • цели семена кардамон, счукани
  • 225 грама ксилитол (подсладител)
  • 6 големи яйца
  • 200 грама смлени бадеми (бадемово брашно)
  • 50 грама царевичен грис
  • 25 грама самонабухващо брашно
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • филирани бадеми за поръсване
  • гръцко мляко или сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Сложете цели портокалите в тенджера и ги полейте с вода, варете ги в продължение на 1 час, докато омекнат (ако портокалите изплуват над водата, притеснете ги с огнеупорна купичка).

Извадете сварените портокали от водата и ги оставете да се охладят.

Разрежете портокалите на четвъртинки и ги почистете от ципата и семената, след което смелете плода.

Загрейте фурната на 160 градуса и застелете форма с падащо дъно с хартия за печене.

Разбийте яйцата с кардамона, подсладителя и портокаловото пюре. Добавете към тях смлените бадеми, царевичния грис, брашното и бакпулвера. След като добре се комбинират продуктите, пресипете в тавичката и печете за 40 минути.

След като минат 40 минути, отворете фурната и бързо разпръснете филираните бадеми върху кекса, след което допечете за още 20 минути, до суха клечка.

Извадете от формата и оставете кекса да се охлади напълно, преди да го сервирате.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети