Мариновано цвекло с подправки

Необходими продукти за всеки 500 грама цвекло:
350 милилитра вода
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена чаша ябълков оцет
5 супени лъжици захар на пясък
5 зърна карамфил
5 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Почистете цвеклото от листата, измийте го добре и го сложете в голяма тенджера с подсолена вода. Нека се вари 40 минути. След това измийте под течаща вода, обелете и оставете да изстине напълно.
В отделен съд смесете водата, оцета, захарта и останалите подправки. Поставете на котлона и когато сместа заври, намалете температурата и варете 5 минути.
Цвеклото нарежете на дебели парчета, сложете ги в горещата марината и варете в продължение на няколко минути на бавен огън.
Разпределете цвеклото в буркани, залейте с горещата течност и затворете бурканите. Съхранява се в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПРОМОПОТЕНСИ ТЕРАПИ капсули * 60
ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
БИОХЕРБА ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО + ВИТАМИН C капсули * 100
КЛАМПСИЛИН саше * 30
ОРГАЗЪМ КОНТРОЛ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Калоферче
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Чубрица - балканска
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Посевна челебитка, Черен кимион
Коментари към Мариновано цвекло с подправки