Мариновано цвекло с подправки
Необходими продукти за всеки 500 грама цвекло:
350 милилитра вода
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена чаша ябълков оцет
5 супени лъжици захар на пясък
5 зърна карамфил
5 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Почистете цвеклото от листата, измийте го добре и го сложете в голяма тенджера с подсолена вода. Нека се вари 40 минути. След това измийте под течаща вода, обелете и оставете да изстине напълно.
В отделен съд смесете водата, оцета, захарта и останалите подправки. Поставете на котлона и когато сместа заври, намалете температурата и варете 5 минути.
Цвеклото нарежете на дебели парчета, сложете ги в горещата марината и варете в продължение на няколко минути на бавен огън.
Разпределете цвеклото в буркани, залейте с горещата течност и затворете бурканите. Съхранява се в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ЛИБИДО ТЕРАПИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
РЕД МИКС С ЛИОФИЛИЗИРАНИ КЕЙЛ, ЦВЕКЛО И БЕЙБИ МОРКОВИ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Калоферче
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Киселица, Дива ябълка
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Мариновано цвекло с подправки