Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Мариновано цвекло с лук

Мариновано цвекло с лук

Мариновано цвекло с лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук
  • 1/2 чаена чаша винен оцет
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 пръчица канела
  • 4 зърна черен пипер
  • 2 цели скилидки чесън
  • 3 чаени чаши задушено червено цвекло, нарязано на филийки

Начин на приготвяне:

Сложете лука, оцета, захарта, канелата, чесъна и черния пипер в касерола. Поставете на котлон да заври течността.

Намалете градусите и под капак оставете да къкри около 4-6 минути.

С горещата смес полейте цвеклото (в огнеупорна купа) и оставете да се маринова 30 минути.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноДиетиАлт. медицинаБотаника