Мариновани чушки с чесън и маслини
Необходими продукти:
- 250 грама чушки, малки по размер
- 1/2 глава лук, нарязана на тънки ивици
- 3 скилидки чесън, обелени
- 1/2 чаена чаша маслини
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
- 1 чаена чаша бял оцет
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена чаша сок от портокал, прясно изцеден
- 1/4 чаена чаша сок от лимон, прясно изцеден
Начин на приготвяне:

- Поставете чушките в тенджера и добавете лука, чесъна, маслините, зехтина, оцета и солта.
- Разбъркайте и загрейте на средно силен огън.
- Когато сместа заври, намалете силата на котлона и оставете чушките да къкрят около 20 минути, докато омекнат.
- Отстранете от огъня, добавете портокаловия и лимоновия сок и внимателно разбъркайте.
- Поставете капака на тенджерата и оставете чушките да се охладят напълно.
- Разпределете в чисти стъклени буркани, затворете плътно и съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД ИМУНОСТИМУЛАТОР ЗА ДЕЦА таблетки * 90
НЕО КРАТАЛИН капсули * 30 РАМКОФАРМ
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
АУДИО КАЛМ капсули * 30
ПЛАНТИС HTA БИЛКОВА ФОРМУЛА ЗА СЪРДЕЧНОСЪДОВАТА СИСТЕМА капсула * 90
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Мариновани чушки с чесън и маслини