Мариновани гъби с чесън и лук
Необходими продукти:
- 450 грама гъби
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша бял винен оцет
- 1/4 чаена чаша червен лук, нарязан на кубчета
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 2 чаени лъжички кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер на зърна
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи, счукан /по желание/
- 1 дафинов лист
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера с подсолена вряща вода попарете гъбите за около 3-4 минути, колкото да омекнат. Отцедете.
- В дълбока купа смесете гъбите, зехтина, оцета, червения лук, чесъна, захарта, ригана, зърната черен пипер, червения пипер и дафиновия лист.
- Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- Разпределете гъбите и маринатата в чисти стъклени буркани с херметическо затваряне и охладете за минимум 8 часа.
- Съхранявайте в хладилник до 5 дни.
- Поднесете маринованите гъби, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Мариновани гъби с чесън и лук