Малиново вино (бърза рецепта)

Необходими продукти:
4 килограма малини
4 литра вода
1,2 килограма захар
Начин на приготвяне:
Почистете малините от замърсявания, но не ги измивайте. Намачкайте ги и сложете в стъклена бутилка или друг подходящ подобен съд с вместимост от 10 литра. Налейте в тенджера водата (филтрирана или изворна) и нека кипне. Когато това стане, изсипете захарта в нея и сварете сироп. След като изстине до стайна температура, го налейте при малините. Затворете бутилката със запушалка с уплътнение. Ако не спазите това условие, ще получите оцет вместо вино. Процесът на ферментиране е около 3 - 5 дни, след това отстранете утайката и оставете напитката на топло място за още 2 - 3 дни. Следва да приберете съда с виното на студено място и когато утайката падне, разлейте прясното вино в бутилки. Съхранявайте на студено (може и в хладилник). Най-добре е то да се консумира в годината, през която е направено.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
- Мандраке, Мандрагора
- Домашно вино от арония със стафиди
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Малини - ползи за здравето
- Силата на червеното вино
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Вкусни, ароматни и полезни малини в борбата срещу грипа
Коментари към Малиново вино (бърза рецепта)