Малиново вино (бърза рецепта)

Необходими продукти:
4 килограма малини
4 литра вода
1,2 килограма захар
Начин на приготвяне:
Почистете малините от замърсявания, но не ги измивайте. Намачкайте ги и сложете в стъклена бутилка или друг подходящ подобен съд с вместимост от 10 литра. Налейте в тенджера водата (филтрирана или изворна) и нека кипне. Когато това стане, изсипете захарта в нея и сварете сироп. След като изстине до стайна температура, го налейте при малините. Затворете бутилката със запушалка с уплътнение. Ако не спазите това условие, ще получите оцет вместо вино. Процесът на ферментиране е около 3 - 5 дни, след това отстранете утайката и оставете напитката на топло място за още 2 - 3 дни. Следва да приберете съда с виното на студено място и когато утайката падне, разлейте прясното вино в бутилки. Съхранявайте на студено (може и в хладилник). Най-добре е то да се консумира в годината, през която е направено.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
НАУ ФУДС НАТУРАЛЕН РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 60
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 6% 250 мл
РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Класическа испанска сангрия
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Малини - ползи за здравето
- Вино от плодове на черница (бобонки) със стафиди
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Направете си домашен слънцезащитен лосион с масла от морковени и малинови семена
- Малинови бонбони с кокос
Коментари към Малиново вино (бърза рецепта)