Малиново вино (бърза рецепта)
Необходими продукти:
4 килограма малини
4 литра вода
1,2 килограма захар
Начин на приготвяне:
Почистете малините от замърсявания, но не ги измивайте. Намачкайте ги и сложете в стъклена бутилка или друг подходящ подобен съд с вместимост от 10 литра. Налейте в тенджера водата (филтрирана или изворна) и нека кипне. Когато това стане, изсипете захарта в нея и сварете сироп. След като изстине до стайна температура, го налейте при малините. Затворете бутилката със запушалка с уплътнение. Ако не спазите това условие, ще получите оцет вместо вино. Процесът на ферментиране е около 3 - 5 дни, след това отстранете утайката и оставете напитката на топло място за още 2 - 3 дни. Следва да приберете съда с виното на студено място и когато утайката падне, разлейте прясното вино в бутилки. Съхранявайте на студено (може и в хладилник). Най-добре е то да се консумира в годината, през която е направено.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Класическа испанска сангрия
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
- Вино от нар със стафиди
Коментари към Малиново вино (бърза рецепта)