Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Малиново брауни с течен шоколад и хрупкави парченца

Малиново брауни с течен шоколад и хрупкави парченца

Малиново брауни с течен шоколад и хрупкави парченца - изображение

Необходими продукти:

  • 225 грама меко масло
  • 5 разбити яйца + 3 жълтъка
  • 200 грама черен шоколад - половината нарязан, а другата половина разтопен и охладен
  • 250 грама кафява захар
  • 1 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/2 чаена чаша натурално неподсладено какао
  • 1/2 чаена чаша конфитюр от малини
  • 1 1/2 чаена чаша захар на кристали
  • 250 грама малини
  • 1/4 чаена чаша какао
  • 1 чаена чаша течен шоколад

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се затопля на 160 градуса, а правоъгълна тава с размери 20 на 30 сантиметра намазнете и покрийте с хартия за печене.

Маслото, разбитите яйца и натрошения шоколад комбинирайте. Прибавете разтопения шоколад, кафявата захар, брашното, какаото, конфитюра и 3/4 от кристалната захар. Подправете с 1/2 чаена лъжица сол.

Разпределете половината от тестото в приготвената тавичка, а отгоре поръсете с 2/3 от малините. Покрийте с останалото тесто и печете за 34 минути до суха клечка. Оставете да се охлади.

Пригответе хрупкава коричка, наподобяваща целувка - белтъците с останалата 3/4 чаена чаша захар разбийте с миксер, докато сместа стане гладка и лъскава. Добавете какаото и комбинирайте. Разстелете върху тавичка в същите размери като браунито, застлана с пекарска хартия. Опечете за 30 минути, за да се получи хрупкав блат. Оставете да се охлади, след което начупете на големи парчета.

Изстуденото брауни сложете в подходяща чиния, полейте с течния шоколад, още конфитюр от малини и хрупкавите парчета.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитно