Макарони с броколи, карфиол и млечен сос

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша сурови макарони (изберете по-дребни на вид, например елбоу)
- 3 чаени чаши розички броколи
- 2 чаени чаши розички карфиол
- 3 големи моркова, разрязани на дължина, и на тънки филийки
- 2 стръка целина, нарязани
- 1 супена лъжица масло
- 1 средна глава лук, нарязан
- 1/4 чаена чаша бяло брашно
- по 1 чаена чаша прясно мляко и пилешки бульон
- 3 чаени чаши настърган чедър
- 1 супена лъжица горчица
- сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сварете макароните, накрая към тях прибавете броколите, карфиола, моркова и целината (в последните 5-6 минути варене). Отцедете и прехвърлете в тавичка.
Междувременно в касерола разтопете маслото и запържете лука, докато омекне. Разбъркайте вътре брашното и сипете млякото и бульона, като разбъркате с тел, за да се получи еднороден сос. Гответе 2 минути, докато започне да се сгъстява. Прибавете сиренето в края, горчицата и подправете.
Смесете сосът с макароаните и зеленчуците, поръсете с червен пипер и запечете за 15-20 минути на 180 градуса до зластиста коричка.
Сервирайте макароните със зеленчуци топли. Украсете с чери домати.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Макарони със сметанов сос и сирене
Коментари към Макарони с броколи, карфиол и млечен сос