Макарони с броколи, карфиол и млечен сос

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша сурови макарони (изберете по-дребни на вид, например елбоу)
- 3 чаени чаши розички броколи
- 2 чаени чаши розички карфиол
- 3 големи моркова, разрязани на дължина, и на тънки филийки
- 2 стръка целина, нарязани
- 1 супена лъжица масло
- 1 средна глава лук, нарязан
- 1/4 чаена чаша бяло брашно
- по 1 чаена чаша прясно мляко и пилешки бульон
- 3 чаени чаши настърган чедър
- 1 супена лъжица горчица
- сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сварете макароните, накрая към тях прибавете броколите, карфиола, моркова и целината (в последните 5-6 минути варене). Отцедете и прехвърлете в тавичка.
Междувременно в касерола разтопете маслото и запържете лука, докато омекне. Разбъркайте вътре брашното и сипете млякото и бульона, като разбъркате с тел, за да се получи еднороден сос. Гответе 2 минути, докато започне да се сгъстява. Прибавете сиренето в края, горчицата и подправете.
Смесете сосът с макароаните и зеленчуците, поръсете с червен пипер и запечете за 15-20 минути на 180 градуса до зластиста коричка.
Сервирайте макароните със зеленчуци топли. Украсете с чери домати.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони с боб, домати и царевица
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
Коментари към Макарони с броколи, карфиол и млечен сос