Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с броколи, карфиол и млечен сос

Макарони с броколи, карфиол и млечен сос

Макарони с броколи, карфиол и млечен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаена чаша сурови макарони (изберете по-дребни на вид, например елбоу)
  • 3 чаени чаши розички броколи
  • 2 чаени чаши розички карфиол
  • 3 големи моркова, разрязани на дължина, и на тънки филийки
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 1/4 чаена чаша бяло брашно
  • по 1 чаена чаша прясно мляко и пилешки бульон
  • 3 чаени чаши настърган чедър
  • 1 супена лъжица горчица
  • сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

В тенджера сварете макароните, накрая към тях прибавете броколите, карфиола, моркова и целината (в последните 5-6 минути варене). Отцедете и прехвърлете в тавичка.

Междувременно в касерола разтопете маслото и запържете лука, докато омекне. Разбъркайте вътре брашното и сипете млякото и бульона, като разбъркате с тел, за да се получи еднороден сос. Гответе 2 минути, докато започне да се сгъстява. Прибавете сиренето в края, горчицата и подправете.

Смесете сосът с макароаните и зеленчуците, поръсете с червен пипер и запечете за 15-20 минути на 180 градуса до зластиста коричка.

Сервирайте макароните със зеленчуци топли.

 За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияИсторияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиХранене при...НовиниАлт. медицинаБотаника