Магданозена крем супа с чесън, лук и лимон
Необходими продукти:
- 4 връзки пресен магданоз
- 3 супени лъжици масло
- 2-3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- черен пипер
- сол
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша готварска течна сметана
- сок от цял лимон
- зелени подправки за поднасяне
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера със среден размер, нека заври и тогава в нея сложете магданоза за не повече от минута. Веднага след това го извадете и поставете в съд с ледена вода за още минута.
Извадите връзките от течността, подсушете ги и оставете за момента.
Сгорещете маслото върху котлона на средна температура, добавете намачканите скилидки чесън, ситно нарязания лук, сол и черен пипер по ваша преценка.
Нека продуктите се приготвят в продължение на 6 минути, като бъркате, докато лукът омекне. Тогава налейте бульона със сметаната и изчакайте течността да кипне. Варете 15-20 минути, добавете магданоза и 5 минути по-късно налейте и лимоновия сок.
Прехвърлете супата в блендер и превърнете в пюре. След това, ако предпочитате, може да прокарате през сито, за да получите фина консистенция.
Полейте със мъничко зехтини и украсете със зелени подправки.
Добър апетит!
Източник: racion.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Магданозена крем супа с чесън, лук и лимон