Лятна супа с червено цвекло и джинджифил

Необходими продукти:
- 1 глава лук, разрязана през средата
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 1 дафинов лист
- 1 супена лъжица мед
- 1,5 литра зеленчуков бульон
- 500 грама червено цвекло, нарязано
- малко парченце джинджифил, настъргано
- 100 грама нарязани на ситно репички
- 1/2 чаена чаша нарязана краставица
- 4 стръка зелен лук, тънко нарязани
- 1 супена лъжица копър
Начин на приготвяне:
Лука, целината, дафиновия лист, меда и зеленчуковия бульон сложете в тенджера. Подправете със сол и варете 20 минути.
Прецедете и в бульона сложете цвеклото. Варете 15 минути.
Оставете супата да се охлади, след което я приберете в хладилника, за да е студена.
Непосредствено преди сервиране сложете джинджифила и добавете няколко кубчета лед във всяка порция. Прибавете репичките, краставицата и зеления лук, поръсете с малко копър и поднесете.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА 200 мл
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕ 190 г
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПУЙКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от тиквички с кокосово мляко и чесън
- Диетична крем супа от броколи
- Супа от кисели краставички с копър
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан
- Зеленчукова супа с боб, гъби и орзо
- Бърза супа с къдраво зеле, наденица и боб
- Крем супа от краставици
- Крем супа от магданоз с чесън
Коментари към Лятна супа с червено цвекло и джинджифил