Люти карамелизирани крилца с фъстъци и кориандър
Пикатните крилца са най-добрата компания за студената бира. Въпреки че зимата наближава и хората избягват тази напитка, с порция пикантни крилца, бирата си е точно на място! Ако не харесвате лютото, намалете количествата, а това в соса изцяло го махнете.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша рибен сос + 2 чаени лъжици
- 1 чаена чаша кафява захар + 1 чаена лъжица
- 1/2 чаена чаша сок от лайм + резени за сервиране
- 2 чаени лъжици лют пипер на люспи
- 2 килограма пилешки крилца, почистени
- 1/3 чаена чаша нарязани фъстъци
- 1 чаена чаша листа кориандър, нарязани на ситно
- 1 малка люта чушка, нарязана на много ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- по 1 чаена лъжица настърган джинджифил и чесън
Начин на приготвяне:
Сложете 1/2 чаена чаша рибен сос, захарта и сока от лайм в касерола и загрейте. Варете на слаб котлон около 10 минути, докато кристалчетата се стопят, а сосът се сгъсти. Свалете от котлона и добавете лютите стрити чушки. Охладете напълно.
Включете фурната на 200 градуса.
Застелете тава с пергаментова хартия и подредете в нея крилцата. Полейте с карамеления лютив сос и печете в продължение на 1 час, като на 20 минути ги обръщате, за да се карамелизират добре от всички страни.
Междувременно орехите, кориандъра, лютата чушка, зехтина и 2 чаени лъжици от рибения сос, 1 лъжица захар и 1 супена лъжица сок от лайм комбинирайте с чесъна и джинджифила.
Сервирайте крилцата с ореховия сос.
delicious.com.au/
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
Коментари към Люти карамелизирани крилца с фъстъци и кориандър